Konferencujete se spoustou lidí na Zoomu? Musíte neustále přepínat mezi různými náhledy, abyste udrželi krok se všemi účastníky videohovoru ? To může být únavné, časově náročné a také si to vybírá daň na vaší celkové efektivitě.
Existuje dobrý způsob, jak se tomu vyhnout, a to pomocí vestavěného zobrazení galerie na Zoomu. Pojďme se na to podívat blíže.
SOUVISEJÍCÍ: Nejlepší pozadí pro virtuální zoom pro váš počítač
Obsah
Co je zobrazení galerie v zoomu?
Zobrazení galerie je funkce v Zoom, která vám umožňuje zobrazit více účastníků v mřížce v závislosti na počtu účastníků schůzky a zařízení, které používáte.
Mřížka v aplikaci Zoom pro PC bude přidávat videa, jak se lidé připojují ke schůzce a odcházejí. Pokud vlastníte moderní pracovní plochu, můžete zobrazit až 49 účastníků v jedné mřížce. Pokud máte více než 49 účastníků, přejděte na další stránku zobrazení galerie a zobrazte další účastníky. Mezi stránkami se můžete pohybovat pomocí levé a pravé šipky na obrazovce.
Uživatelé zařízení Android a iPhone mohou na obrazovce svého telefonu zobrazit pouze 4 účastníky najednou. Zatímco uživatelé iPadu vidí až 9 účastníků najednou.
SOUVISEJÍCÍ: Nejlepší hry pro hraní přes Zoom online
Jak povolit zobrazení galerie pro zobrazení všech účastníků na PC?
Krok 1: Otevřete desktopového klienta Zoom na vašem PC nebo Macu a klikněte na ikonu „Nastavení“ v pravém horním rohu.
Krok 2: V okně Nastavení klikněte na 'Video' v levém postranním panelu.

Krok 3: Nyní v části „Maximální počet účastníků zobrazených na obrazovce v zobrazení galerie:“ vyberte „49 účastníků“.
![Jak vidět všechny na Zoomu na PC a telefonu Jak vidět všechny na Zoomu na PC a telefonu]()
Poznámka: Pokud pro vás tato možnost není k dispozici, podívejte se na další sekci, která vysvětluje, jaký musí být důvod.
Krok 4: Zavřete okno nastavení a zahajte schůzku nebo se k ní připojte v Zoomu.
Krok 5: Kliknutím na „Zobrazení galerie“ v pravém horním rohu zobrazíte zobrazení galerie vašich účastníků, přičemž se jich najednou zobrazí až 49.
Krok 6: Pokud máte více než 49 účastníků, klikněte na tlačítko se šipkou vpravo a zobrazí se více video kanálů.
![Jak vidět všechny na Zoomu na PC a telefonu Jak vidět všechny na Zoomu na PC a telefonu]()
Proč se mi na počítači nezobrazuje zobrazení galerie?
Pokud nevidíte všech 49 účastníků, ujistěte se, že jste povolili tuto možnost v nabídce „Nastavení“.
Pokud však možnost zobrazení 49 účastníků nemáte k dispozici, znamená to, že váš počítač PC/Mac nesplňuje minimální systémové požadavky, které jsou pro tuto funkci vyžadovány.
Ujistěte se, že máte ve svém počítači následující minimální zdroje pro podporu „zobrazení galerie“ na Zoom:
- Intel i7 nebo ekvivalentní CPU
- Dvoujádrový procesor pro nastavení jednoho monitoru
- Čtyřjádrový procesor pro nastavení dvou monitorů
Poznámka: Při používání dvou monitorů s klientem pro stolní počítače bude „zobrazení galerie“ stále dostupné pouze na vašem primárním monitoru.
Kolik účastníků vidíte na jedné obrazovce počítače?
Na vašem PC, ať už je to Windows nebo Mac, můžete na jedné obrazovce zobrazit maximálně 49 účastníků. Pokud má vaše schůzka více než 49 účastníků, další skupina účastníků bude k dispozici na další stránce.
Jak povolit zobrazení galerie pro zobrazení všech účastníků na mobilním telefonu?
Krok 1: Otevřete aplikaci Zoom a připojte se ke schůzce. Nechte účastníky připojit se.
Krok 2: Chcete-li vyvolat zobrazení galerie, jednoduše přejeďte prstem zprava doleva. Nyní vám zobrazí videopřenos až 4 účastníků najednou.
Krok 3: Přejížděním doleva zobrazíte více lidí (ovšem 4 najednou).
Pokud chcete vidět pouze jednu osobu, přepněte „Zobrazení aktivního reproduktoru“ přejetím zleva doprava.
Kolik účastníků vidíte na jedné obrazovce svého telefonu?
Uživatelé telefonů, ať už se jedná o Android nebo iOS, mohou vidět maximálně 4 účastníky současně. V případě, že se na schůzce zúčastní více než 4 účastníci, můžete zobrazit ostatní přejetím prstem doleva na obrazovce.
Pokud však používáte Zoom na iPadu, budete moci při používání zobrazení galerie vidět až 9 účastníků najednou.
Zobrazit všechny na Zoom: FAQ
Můžete změnit pořadí účastníků v zobrazení galerie Zoom?
Ano. Budete si moci změnit pořadí zobrazení galerie na schůzce Zoom za předpokladu, že jste hostitelem nebo spoluhostitelem schůzky. Ostatní účastníci mohou také získat možnost přizpůsobit si zobrazení galerie, pokud jim to hostitel schůzky dovolí. Tato funkce aktuálně funguje s desktopovým klientem Zoom na Windows a macOS.
Jak mohu vidět sdílené obrazovky a účastníky současně?
![Jak vidět všechny na Zoomu na PC a telefonu Jak vidět všechny na Zoomu na PC a telefonu]()
Účastníci přiblížení, kteří si přejí zobrazit sdílenou obrazovku a také video kanály ostatních účastníků přítomných na obrazovce, tak mohou učinit pomocí režimu vedle sebe . Pokud je povolen, režim vedle sebe vám umožní vidět sdílenou obrazovku vlevo, zatímco účastníci schůzky budou zobrazeni v zobrazení reproduktorů nebo zobrazení galerie na pravé straně. Kliknutím a přetažením oddělovače uprostřed můžete upravit velikost každého pohledu.
Můžete skrýt účastníky na obrazovce schůzky přiblížení?
Ano, ale jen za určitých podmínek. Skrýt můžete pouze účastníka, jehož videopřenosy byly vypnuty. Chcete-li v zobrazení Galerie skrýt účastníky bez videa, klikněte pravým tlačítkem na kteréhokoli z nich, vyberte možnost „Celkový počet účastníků bez videa“ a klikněte na „Skrýt účastníky bez videa“. Tuto akci můžete kdykoli během schůzky Zoom vrátit zpět.
![Jak vidět všechny na Zoomu na PC a telefonu Jak vidět všechny na Zoomu na PC a telefonu]()
Zaznamenává Zoom vaši obrazovku nebo jen zobrazení galerie?
Ne. Když na schůzce stisknete tlačítko Záznam, Zoom začne nahrávat obsah dostupný na obrazovce uživatele. Ve většině případů bude vaše obrazovka plná videí všech ostatních účastníků schůzky. Vaše obrazovka se zobrazí pouze jako součást nahrávky, když ji sdílíte s ostatními na schůzce pomocí nástroje pro sdílení obrazovky Zoom.
▶ Jak umožnit účastníkům sdílet obrazovku v Zoomu
Zaznamenává Zoom vaše zobrazení schůzky, aniž byste o tom věděli?
Nepřesně. Zatímco Zoom ve výchozím nastavení nezaznamenává schůzky a obrazovky, hostitelé schůzky nebo účastníci, kteří mají potřebná oprávnění, mohou schůzku nahrávat pomocí vašeho videa nebo obrazovky počítače (pokud je sdílena) se souhlasem účastníka. Když se však schůzka nahrává, budou o tom všichni účastníci informováni.
Jak místo sdílení videa na Zoom přidáte obrázek?
Pokud se obáváte o soukromí nebo jednoduše nechcete sdílet své video na schůzce, můžete ve videu použít svůj obrázek a konverzovat s ostatními pouze pomocí svého zvuku. Chcete-li tak učinit, přečtěte si níže naši komplexní příručku:
▶ Jak vložit do Zoom profilový obrázek místo videa
Mohou účastníci vědět, kdy pořídíte snímek obrazovky schůzky?
Ne. Když k zachycení obrazovky schůzky používáte nativní nástroj pro snímání obrazovky v systému Windows nebo macOS, nikdo nebude upozorněn, že se pořizuje snímek obrazovky, natož vy. Účastníci jsou upozorněni pouze tehdy, když začnete nahrávat schůzku.
Když něčí video připnete na Zoom, bude to vědět?
Ne. Připnutí videa je místní akce, která dotyčného uživatele neupozorní. Pokud však sdílíte obrazovku schůzky se všemi účastníky schůzky, pak kdokoli na ní bude vědět, čí video jste na obrazovku připnuli.
Doufáme, že tento návod splnil svůj účel. Napište komentář a dejte nám vědět svůj názor.
PŘÍBUZNÝ: