Google neúnavně pracuje na zavádění nových funkcí do Google Meet , aby byl pro koncové uživatele bezpečnější. Nejnovější verze přináší novou funkcionalitu, která automaticky blokuje anonymní uživatele na účtech G Suite Education a G Suite Enterprise s předplatiteli pro vzdělávání. I když je to skvělý způsob, jak zajistit větší zabezpečení schůzek, přináší to nové problémy lidem, kteří chtějí, aby se anonymní uživatelé připojili ke konkrétní schůzce, aniž by je museli začlenit do vaší organizace G Suite. Pojďme se podívat, jak se můžete odhlásit z této funkce na Google Meet .
Kdo jsou anonymní uživatelé?
Pro Google je každý, kdo se pokouší připojit ke schůzce, aniž by byl přihlášen ke svému účtu Google, anonymním uživatelem. Těmto uživatelům bude nová funkce Google Meet zablokována, aby se připojovali ke schůzkám pořádaným držiteli účtů G Suite pro vzdělávání a držiteli účtů G Suite Enterprise s předplatiteli vzdělávání.
Související: Zoom vs Google Meet: Vše, co potřebujete vědět
Jak se odhlásit z automatického blokování nepřihlášených uživatelů na Google Meet
Pokud si přejete tuto funkci zrušit a chcete, aby se lidé připojovali na vaše schůzky, můžete udělat několik věcí.
Krok 1: K pořádání schůzek použijte běžný účet G Suite nebo Google
Tato funkce je v současné době zaváděna pro uživatele s účtem G Suite pro vzdělávání nebo pro uživatele s účtem G Suite pro podniky s předplatiteli pro vzdělávání. Pouhé použití účtu, který není spojen s těmito variantami G Suite, vám pomůže pořádat schůzky, ke kterým se může připojit každý anonymní uživatel.
Krok 2: Zadejte požadavek na Google
Pokud si přejete, aby se k vašim schůzkám připojovali anonymní uživatelé, a přesto chcete používat účet G Suite pro vzdělávání nebo účet G Suite Enterprise s předplatiteli vzdělávání, budete muset zadat ruční žádost u společnosti Google. To mohou provést pouze správci, takže pokud nemáte oprávnění správce, budete muset kontaktovat svého správce.
Navštivte stránku podpory Google G Suit zde . K přihlášení k účtu G Suite použijte svůj administrátorský účet.
Nyní kontaktujte podporu G Suite a jednoduše požádejte o výjimku z této funkce. Po dokončení všech formalit bude váš účet G Suite z této funkce vyjmut.
Nyní byste měli mít možnost připojit se k vašim schůzkám anonymní uživatelé.
Související: 8 rozšíření Google Meet pro Chrome, která můžete nyní vyzkoušet!
Je funkce automatického blokování k dispozici uživatelům Gmailu a G Suite zdarma?
Ano, Google původně začal aktualizaci zavádět 13. července 2020. Společnost plánuje postupné zavádění po dobu 15 dnů, tj. do 18. července. Během této aktualizace bude tato funkce zaváděna pro stále více uživatelů pomalu a plynule.
Tímto způsobem může Google zabránit tomu, aby zásadní chyby a přehlédnutí funkce ovlivnily celou jejich celosvětovou uživatelskou základnu. To tedy znamená, že tato funkce vám již může být k dispozici, pokud vás společnost Google zařadí do fáze postupného zavádění. Pokud ne, pak byste měli aktualizaci získat 18. července 2020 nebo dříve.
Doufáme, že vám tento průvodce snadno pomohl odhlásit se z této nové funkce ve službě Google Meet. Pokud máte nějaké další dotazy nebo se během procesu setkáte s nějakými problémy, neváhejte nás kontaktovat pomocí sekce komentářů níže.
Příbuzný: